Duurzaamheid als leidend thema

Duurzaamheid vormt de basis van Trotter.eu. We streven voortdurend naar het steeds duurzamer maken van ons productieproces. Bijna alle materialen die we gebruiken bij de productie van Trotters zijn recycleerbaar, wat betekent dat het product als maatschappelijk verantwoord kan worden beschouwd. Daarnaast produceren we geen wegwerpproduct maar wel een duurzaam alternatief met een lange levensduur. De mobiele reclameborden werden op die basis ontwikkeld. Omdat de productie in eigen beheer plaatsvindt, kan de CO2-uitstoot worden beperkt, en wordt nodeloos transport vanuit het buitenland vermeden. Ons bedrijfsmodel is het delen van producten, in tegenstelling tot het verkopen ervan. Dit draagt bij aan de wereldwijde trend in de richting van een kringloopeconomie.

Loading...

Milieuvriendelijke materialen

De levensduur van de Trotter is erg lang. Dit draagt bij aan een minimale milieubelasting. De reclameborden bestaan uit verschillende materialen, waaronder staal en hard plastic. Plastic weegt weinig waardoor de C02-uitstoot tijdens het transport wordt verminderd. Daarnaast is het bijzonder stevig zodat eventuele schade eenvoudig kan worden voorkomen. Bovendien is plastic gemakkelijk recycleerbaar zodat telkens weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt.

De opslagruimte voor de Trotters is uitgerust met ‘slimme’ led-verlichting. Dit betekent dat de verlichting beweging kan detecteren en automatisch kan inschakelen indien nodig. Het systeem schakelt de verlichting ook uit als er geen beweging wordt gedetecteerd.

Loading...

Ons afval

We hebben verschillende duurzame bestemmingen voor onze doeken. Zo werken we bijvoorbeeld samen met verschillende stichtingen die onze overgebleven doeken hergebruiken, als u daar toestemming voor geeft natuurlijk. We gooien niets weg!

Als bedrijf kunnen we mee helpen zorgen voor mensen die af en toe wat hulp nodig hebben. Neem bijvoorbeeld ons samenwerkingsproject met Hope Made: Mijn Buuf maakte meer dan 100 (hand)tassen uit gebruikte Trotter-doeken. Natuurlijk kunnen klanten ook de doeken met hun communicatieboodschappen ontvangen met het oog op recyclage. Daarnaast voeren we momenteel testen uit met milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar materiaal. Zo is het slechts een kwestie van tijd totdat dit de nieuwe standaard zal worden.